Kalma in de warming-up voorafgaand aan de wedstrijd tegen Achilles'29

Toptalent Kalma houdt Heerenveen in evenwicht met Achilles '29

De vrouwen van sc Heerenveen hebben zondagmiddag in Groesbeek met 3-3 gelijkgespeeld tegen Achilles '29 in de eredivisie voor vrouwen. De Friezinnen maakten in de slotfase de gelijkmaker.

Met het achttienjarige toptalent Fenna Kalma in de gelederen kwam sc Heerenveen binnen het kwartier op achterstand door een eigen doelpunt van Wielle Douma. Met twee doelpunten wist Kalma echter nog in de eerste helft het duel ten gunste van de Friezinnen te laten kantelen.

Achilles pakte in de tweede helft de draad weer op en dat resulteerde in een voorsprong. Via Bonita Theunissen en Michelle van der Laan kwam de huidige nummer zeven van de competitie op 3-2.

Vrouwenvoetbal Achilles '29 - Heerenveen

In de slotfase moest Heerenveen verder met tien speelsters, nadat een speelster geblesseerd het veld had moeten verlaten terwijl er al drie keer gewisseld was. Ondanks de minderheid op het veld zorgde Tiny Hoekstra een minuut voor tijd voor de gelijkmaker.

'Op het goede plekje staan'

De vrouw van de wedstrijd was Kalma, mede dankzij haar twee doelpunten. De eerste daarvan kwam voort uit een vrije trap. "Ik oefen veel op vrije trappen, maar dit is mijn eerste in een wedstrijd. Hiervoor nam ik ze eigenlijk nooit. Gelukkig pakte het goed uit", zei Kalma.

Met tien competitietreffers heeft Kalma inmiddels in de eerste seizoenshelft haar visitekaartje nadrukkelijk afgegeven. "Ik probeer gewoon mezelf te zijn en mijn eigen spel te spelen. Mijn grootste kwaliteit? Op het goede plekje staan en kansen afmaken."

Hoekstra juicht na haar gelijkmaker in de slotfase

Mooie toekomst

Roeland ten Berge, de trainer van Heerenveen, denkt dat zijn pupil een mooie toekomst voor de boeg heeft. "Fenna kan ver gaan komen. Ze heeft veel kwaliteiten."

Door de puntendeling blijft Heerenveen vierde in de competitie op tien punten van koploper Ajax. Achilles stijgt naar de zevende plaats op de ranglijst.