NOS VoetbalAangepast

Huntelaar: je moet een beetje slim zijn

Huntelaar: je moet een beetje slim zijn

De ervaring en geslepenheid van Klaas-Jan Huntelaar bezorgde Ajax de 2-1 overwinning tegen AZ. De spits kreeg weer eens een kans in de basis en maakte die uitverkiezing waar.

Huntelaar, die de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg, was verantwoordelijk voor de 1-1 en speelde een belangrijke rol bij de tweede Amsterdamse treffer, toen hij naar de grond ging na een duel met Pantelis Hatzidiakos en Ajax een strafschop kreeg.

"Hij zit eigenlijk al om me heen, daardoor draai ik weg en dan kan hij alleen maar vasthouden. Dat zag de scheidsrechter ook. Je gebruikt alles, je wil gewoon winnen. Dan moet je een beetje slim zijn", schetste Huntelaar het cruciale moment.

Trainer Marcel Keizer verklaarde zijn keuze voor Huntelaar in de spits als volgt: "We spelen vijf wedstrijden in twee weken, drie in zeven dagen. Dan weet je van tevoren dat Kasper dat allemaal niet gaat halen."

"Het zijn allebei heerlijke spitsen. Klaas-Jan heeft het tegen Heerenveen en Feyenoord ook goed gedaan als aanspeelpunt. Vandaag functioneerde hij weer uitstekend."

Met drie zeges in een week tankte Ajax zelfvertrouwen. "We maken flinke stappen en voetballen lekker nu. Dat geeft plezier aan de jongens en de trainer", aldus Keizer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl