Abdoulay Diaby

Club Brugge vernedert rivaal Anderlecht

Club Brugge heeft de topper in de Belgische competitie in zijn voordeel beslist. De koploper legde nummer drie Anderlecht in het eigen Jan Breydelstadion met 5-0 over de knie.

In een tegenvallende eerste helft zat het venijn in de blessuretijd. Na een voorzet van Ruud Vormer kopte Abdoulay Diaby de 1-0 binnen. De Malinees international maakte ook de 2-0; hij vond het lege doel na een enorme blunder van doelman Frank Boeckx, die de bal volledig verkeerd raakte.

Kort na rust werd Diaby neergelegd, waarna Vormer de strafschop benutte. Een kwartier voor tijd ging de bal weer op de stip en aanvoerder Vormer gunde invaller Jelle Vossen ook een succesje. In de slotfase kopte Hans Vanaken de 5-0 tegen de touwen.