Teleurstelling bij Willem Janssen en Sean Klaiber

Utrecht verspeelt vijfde plaats in laatste minuut

FC Utrecht heeft de vijfde plaats in de eredivisie af moeten staan aan Feyenoord. De Domstedelingen speelden thuis met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. De bezoekers maakten pas in de laatste minuut de gelijkmaker.

Utrecht had in de gelijkopgaande eerste helft vaak de bal, maar werd juist in de counter gevaarlijk. Zakaria Labyad raakte de bal na een prima actie van Gyrano Kerk echter maar half.

Labyad bracht even later wel Yassin Ayoub in stelling. Die kon uit een vrije trap van dichtbij ongedekt binnen knikken.

Yassin Ayoub scoort voor Utrecht
  • ANP
    Yassin Ayoub viert zijn treffer
    Paul Gladon heeft de 1-1 gemaakt

Utrecht wilde het na de rust beslissen, maar Sander van de Streek schoot ruim over en vond Bram Castro op zijn pad. Ook Labyad kon de doelman niet passeren.

Voor Heracles, dat weinig kansen kreeg, zocht Jamiro Monteiro het doel te hoog. In de extra tijd sloeg Paul Gladon vanuit de draai alsnog toe: 1-1.