NOS SportAangepast

Haase stelt orde op zaken en heeft nationale titel terug

Robin Haase is voor de derde keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen geworden. In Rotterdam versloeg hij in de finale van een zwak bezet NK tennis de 37-jarige oud-winnaar Jasper Smit met 6-2, 6-3.

Haase in NK-finale veel te sterk voor oudgediende

Vorig jaar liet Haase, die in 2014 en 2015 ook al met de titel aan de haal ging, zich als torenhoog favoriet nog verrassen in de finale door Botic van de Zandschulp. Nu heeft hij zijn nationale titel weer terug.

Smit heeft liefst vijf nationale titels op zijn naam staan (de laatste won hij in 2011). In 2004 was hij de nummer 413 van de wereld. Hij is echter al een tijd niet meer actief op het internationale circuit.

Krachtsverschil te groot

Het krachtsverschil met Haase was dan ook te groot. De Hagenaar kon het zich veroorloven om vooraf niet in te spelen en had na 55 minuten de winst in de knip.

Haase gebruikte NK als trainingsweek voor nieuw racket

Veel tennissers die evenals Haase een internationale carrière hebben, lieten het NK net als de afgelopen jaren schieten. Dit omdat ze midden in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen zitten.

Zo waren dit jaar onder anderen Thiemo de Bakker en Igor Sijsling afwezig, terwijl bij de vrouwen Kiki Bertens, Richèl Hogenkamp, Arantxa Rus, Lesley Kerkhove en titelhoudster Bibiane Schoofs afwezig waren.

Eerste titel Ewijk

Bij de vrouwen legde Chayenne Ewijk voor het eerst in haar carrière beslag op de nationale titel door in de finale de pas 17-jarige qualifier Dainah Cameron te verslaan met 7-6 (5), 6-1.

Ewijk voor het eerst nationaal tenniskampioene

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl