NOS VoetbalAangepast

Goal doet Feyenoord-talent denken aan bekende oudoom

Vente: dit moment zal ik nooit vergeten

Feyenoord heeft weer een nieuwe Vente in de voetbalfamilie. Dylan trad tegen Sparta in de voetsporen van oudoom Leen, die in 1937 de eerste goal in De Kuip maakte.

De 18-jarige spits kopte bij zijn basisdebuut de bal na acht minuten achter Roy Kortsmit en zorgde zo voor de 2-0. Uiteindelijk stopte de teller op Het Kasteel pas bij 7-0.

Geconfronteerd met het doelpunt van zijn oudoom, die ook met het hoofd scoorde, ziet Dylan overeenkomsten. "Onze goals lijken op elkaar. Een glaszuivere Leen Vente-goal? Dat zou je wel kunnen zeggen ja. Een moment om nooit te vergeten."

Van Bronckhorst vol lof

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf Vente de kans nadat Nicolai Jørgensen afhaakte wegens familieomstandigheden. Michiel Kramer bleef op de bank. "Hij heeft mijn keuze voor hem vandaag terugbetaald. Dylan is een enorm talent en hij maakte een fantastisch doelpunt."

De 7-0 stemde Van Bronckhorst enorm tevreden. "Je staat te genieten, omdat het loopt, omdat je scoort bij de eerste kansen die je krijgt. Zo'n uitslag komt bijna niet meer voor. Deze wedstrijd brengt ons zo veel meer."

Positie Pastoor wankelt

Collega Alex Pastoor moet na weer een nederlaag vrezen voor zijn positie. "Mijn team en ik krijgen nu alle hoon over ons heen, dat moet je slikken. Dit is een wond die diep zal zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl