Richards verrast met veldritwinst in Namen

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Richards verrast met veldritwinst in Namen

De zesde wereldbeker-veldrit van het seizoen is bij de vrouwen verrassend gewonnen door Evie Richards. De pas 20-jarige Britse troefde in de loodzware modder op de Citadel van Namen de hele wereldtop af.

Richards werd begin 2016 wereldkampioen bij de beloften. Ook als mountainbiker behoorde ze in haar jeugd tot de wereldtop. Die achtergrond kwam haar op het zware parcours in Belgiƫ goed van pas.

Ongeloof

Ze werkte zich er na een moeizame start in het uiteengeslagen veld gestaag naar voren. Nadat ze haar landgenote Nikki Brammeier was gepasseerd, volgde de Amerikaanse Katie Compton en ten slotte moest ook Eva Lechner uit Italiƫ eraan geloven.

"Ik was al blij geweest met een toptienklassering", sprak Richards na afloop vol ongeloof. "Toen ik in de laatste ronde op kop lag, dacht ik alleen maar: geen fouten maken."

De beste Nederlandse was Lucinda Brand, die op anderhalve minuut van de winnares negende werd. Wereldkampioene Sanne Cant, die nog nooit won in Namen, werd slechts twaalfde.

STER Reclame