Tyrell Malacia en Dylan Vente
NOS VoetbalAangepast

Vente vestigt naam in Feyenoord-show op Het Kasteel

De Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord is uitgedraaid op een eenzijdige vertoning. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zegevierde met liefst 7-0 op Het Kasteel.

Een van de opvallendste namen aan Feyenoord-zijde was die van Dylan Vente. De pas 18-jarige spits verving de wegens familieomstandigheden afwezige Nicolai Jørgensen, en nam tijdens zijn basisdebuut in de eredivisie meteen een goal en twee assists voor zijn rekening.

Na vier minuten bediende hij Tonny Vilhena, die Sparta-doelman Roy Kortsmit verraste met een schot. Kort daarop kopte Vente, directe familie van voormalig Feyenoorder en international Leen Vente, raak op aangeven van Jean-Paul Boëtius.

Toen na een kwartier Jeremiah St. Juste met zijn eerste eredivisiegoal voor Feyenoord de 3-0 binnenschoof en Vilhena nog voor het half uur van afstand de vierde treffer achter Kortsmit schoot, was het pleit helemaal beslecht.

Sparta oogde apathisch, won op 29 oktober voor het laatst een competitieduel en snakt naar de winterstop.

  • Pro Shots
    Renato Tapia viert de 5-0
  • Pro Shots
    Tonny Vilhena haalt uit voor de 1-0
  • Pro Shots
    Dylan Vente kopt de 2-0 binnen
  • Pro Shots
    Jeremiah St. Juste schuift de 3-0 binnen voor Feyenoord
  • Pro Shots
    De stand in Rotterdam na nog geen half uur spelen

In de tweede helft incasseerde de formatie van de onder druk staande Alex Pastoor nog drie doelpunten.

Renato Tapia kopte raak uit een corner, Steven Berghuis maakte het halve dozijn vol en Bilal Basacikoglu zorgde vlak voor tijd voor de zevenklapper.

Records

Zo leed Sparta z'n grootste thuisnederlaag ooit op het hoogste niveau. De 7-0 betekende ook de grootste uitzege in een Rotterdamse derby.

Feyenoord staat voorlopig vijfde, maar FC Utrecht kan die positie bij winst op Heracles Almelo heroveren. Sparta blijft voorlaatste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl