Anna Fenninger kan het nu ook als Anna Veith

Anna Veith heeft in Val d'Isère een Super G voor de wereldbeker gewonnen. De 28-jarige Oostenrijkse was 0,48 sneller dan Tina Weirather, die als tweede eindigde.

Anna Fenninger kan het nu ook als Anna Veith

Veith, die tot april 2016 onder haar meisjesnaam Fenninger skiede, won olympisch goud in 2014, veroverde een jaar later WK-goud en won ook twee keer de algemene wereldbeker.

Ze maakte in december 2016 haar rentree na een zware knieblessure en boekte vandaag haar eerste zege sinds maart 2015 en haar vijftiende wereldbekerzege in totaal.

Klachten bij Vonn

Lindsey Vonn, die zaterdag haar eerste zege van het seizoen binnenhaalde op een Super G, sloeg de race uit voorzorg over vanwege lichte knieklachten.

De heren kwamen in Alta Badia in actie op een reuzenslalom. Die leverde een zege op voor de ongenaakbare Marcel Hirscher. De Oostenrijker was het snelst in de eerste run, maar de eerste vier achtervolgers stonden binnen een halve seconde.

In de tweede manche wist Hirscher zijn voorsprong nog te vergroten. De Noor Henrik Kristofferson gaf uiteindelijk 1,70 toe en Zan Kranjec uit Slowakije 1,82.

Hirscher ook in Alta Badia ongenaakbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl