Fernando Torres viert zijn doelpunt tegen Alavés

Torres schiet Atlético naar tweede plaats

Atlético Madrid is de nieuwe nummer twee in de Spaanse competitie. De ploeg won thuis met 1-0 van Alavés en zag Valencia met 2-1 verliezen bij Eibar.

De Madrilenen hebben nu drie punten minder dan koploper FC Barcelona, dat zondag Deportivo La Coruna ontvangt.

Atlético was veel sterker dan Alavés, maar het duurde tot de 74ste minuut voordat de ploeg het stugge verdedigen van de laagvlieger wist te kraken. Fernando Torres rondde een snelle aanval af met zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Valencia liep op bezoek bij Eibar tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan.

De thuisploeg kwam vlak na de pauze op 1-0 door Takashi Inui, die pover uitverdedigen afstrafte met een laag schot dat via de paal doel trof.

Kort daarna schoot Santi Mina de 1-1 in uit een van richting veranderde voorzet. Enkele minuten voor tijd maakte Jordán met een knappe kopbal de 2-1.