Kevin De Bruyne viert zijn goal tegen Tottenham

City legt Tottenham over de knie

Manchester City heeft zijn zestiende zege op rij geboekt in de Premier League. De koploper had thuis weinig te duchten van Tottenham Hotspur en won met 4-1.

Tottenham, doorgaans zeer offensief ingesteld, kwam voor rust amper aan aanvallen toe. City heerste, kreeg kansen via Sergio Agüero en Raheem Sterling en zag Ilkay Gündogan scoren uit een hoekschop van Leroy Sané.

De Spurs kregen één kans voor rust via Harry Kane. De Engelse spits schoot echter net naast.

Tottenham-spits Harry Kane baalt van een gemiste kans

City scoort erop los

Na rust waren de Spurs feller en harder (Kane en Dele Alli ontsnapten aan rood) en Kane was met een pegel dicht bij de 1-1. Kevin De Bruyne zorgde voor de mentale tik door daarna hard de 2-0 binnen te schieten.

Na de gemiste penalty van Gabriel Jesus (paal) tekende Sterling alsnog voor de 3-0 en even later maakte hij ook de 4-0. De eretreffer van Christian Eriksen viel pas diep in blessuretijd.

Door de zege van City is het gat met naaste belager Manchester United veertien punten geworden. De ploeg van José Mourinho gaat zondag tegen West Bromwich Albion proberen het verschil weer te verkleinen.