Pelle van Amersfoort ANP Pro Shots

Heerenveen boekt tegen NAC eindelijk weer eens thuiszege

time icon Aangepast

sc Heerenveen heeft ten koste van NAC Breda de eerste zege in eigen huis geboekt sinds 10 september. Na vijf wedstrijden in het Abe Lenstra Stadion zonder zege werd de ploeg uit Breda met 1-0 verslagen.

Heerenveen had vrijwel constant de bal, maar geen benul wat ermee te doen. Het tempo lag zo laag dat NAC zelden in het nauw kwam. Mark Birighitti pareerde een slap schot van Denzel Dumfries en Fabian Sporkslede redde op de lijn. NAC perste er voor rust één counter uit: Rai Vloets inzet werd gekraakt.

Bart Meijers na het laatste fluitsignaal ANP Pro Shots

Vuist

Mounir El Allouchi hielp de Friezen tien minuten na rust op weg door de bal zomaar in de voeten van Pelle van Amersfoort te spelen. Die maakte het koel af. NAC probeerde daarna nog wel om te schakelen, maar kon geen vuist maken.

Invaller Thomas Enevoldsen zorgde voor enige dreiging, maar genoeg voor een punt was het niet.

PSV

De Friezen wonnen ruim drie maanden geleden voor het laatst een thuiswedstrijd: koploper PSV werd met 2-0 verslagen. Sindsdien volgden vier nederlagen en een gelijkspel.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Streppel: winnen is doping en geeft vertrouwen

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Vreven tevreden: we belonen onszelf te weinig
Wedstrijdstatieken sc Heerenveen-NAC

STER Reclame