Marianne Vos
NOS WielrennenAangepast

Vos schrikt van 'Froome' en roept op tot meer transparantie

De positieve dopingtest van Chris Froome in de Vuelta sloeg de afgelopen week bij iedereen in de wielerwereld in als een bom. Ook bij Marianne Vos. "Ik schrok me een hoedje."

Vos was, als lid van de atletencommissie van de internationale wielerunie, toevallig op het hoofdkwartier van de UCI toen het nieuws losbarstte.

"Wat ik jammer vind is dat het zo lang onder de pet blijft." Froome werd al op 10 september gecontroleerd en de uitslag van zijn test was al op 20 september bekend bij de instanties. Toch duurt het tot december voordat het nieuws naar buiten kwam.

Vos: jammer dat nieuws Froome lang onder de pet blijft

"Ik denk dat het wielrennen gebaat is bij meer transparantie." Over de positieve test zelf zegt Vos: "Je hoopt dat doping niet meer aan de orde is." Froome is viervoudig winnaar van de Tour de France. "Wat mij betreft wordt het tot op de bodem uitgezocht en gaat daar niet al te veel tijd overheen."

Klap na klap

Vos baalt, omdat het de geloofwaardigheid van haar sport aantast. "De wielersport krijgt klap na klap. Elke keer dat je denkt: we zijn op de goede weg, dan duikt er weer zo'n verhaal op. Het schaadt de sport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl