Thomas Müller schreeuwt het uit na zijn doelpunt voor Bayern München

Bayern ontsnapt aan puntverlies, weer zege Dortmund

Bayern München heeft in de Bundesliga zijn voorsprong op Schalke 04 vergroot. De koploper won moeizaam met 1-0 bij VfB Stuttgart, terwijl de achtervolgers uit Gelsenkirchen twee punten verspeelden bij Eintracht Frankfurt: 2-2.

Lang leek het erop dat Stuttgart voor het eerst sinds 31 oktober 2009 thuis een punt zou pakken tegen Bayern. Pas tien minuten voor tijd brak invaller Thomas Müller de ban voor de titelhouder, die aantrad zonder de geblesseerde Arjen Robben. Na goed werk van Kingsley Coman schoot hij raak in de korte hoek.

De volle buit kwam in de laatste seconden echter nog ernstig in gevaar, toen de thuisploeg - na het raadplegen van de videoreferee - een strafschop mocht nemen. De buitenkans bleek niet besteed aan Chadrac Akolo die zijn zwakke inzet gestopt zag worden door Sven Ulreich.

Late gelijkmaker

Luka Jovic zette Eintracht tegen Schalke al in de eerste minuut op 1-0 en die marge werd halverwege de tweede helft verdubbeld door voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller, die met een hakbal scoorde.

In het laatste kwartier bezorgden Breel Embolo (met een intikker) en Naldo (een schuiver in de 95ste minuut) Schalke toch nog een punt.

Zowel RB Leipzig als Bayer Leverkusen kunnen zondag Schalke 04, dat nu elf punten achterstand heeft op Bayern, op de ranglijst passeren.

Opnieuw zege Dortmund

De trainerswissel bij Borussia Dortmund heeft in ieder geval in resultaten zijn nut al bewezen. Ook het tweede duel onder Peter Stöger, die de vorige week ontslagen Peter Bosz opvolgde, leverde een overwinning op: in eigen huis werd met 2-1 gewonnen van Hoffenheim.

De winnende treffer kwam pas in de 89ste minuut tot stand en kwam op naam van de 19-jarige Amerikaan Christian Pulisic. De nederlaag was een domper voor Hoffenheim, dat over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg was en ook na 21 minuten verdiend de leiding nam via voormalig Heerenveen- en Heracles-spits Mark Uth.

Halverwege de tweede helft was Dortmund, dat afgelopen woensdag de eerste competitiezege (2-1 bij FSV Mainz) sinds 30 september had geboekt, langszij gekomen door een strafschop van Pierre-Emerick Aubameyang.