NOS VoetbalAangepast

Real Madrid verovert opnieuw wereldbeker, Ten Cate vierde

Ronaldo bezorgt Real opnieuw wereldbeker

Real Madrid heeft net als vorig jaar de wereldbeker voor clubteams veroverd. De winnaar van de Champions League was in de Verenigde Arabische Emiraten met 1-0 te sterk voor Grêmio.

In de vijfde Spaans-Braziliaanse finale kon Real zijn overwicht pas na rust uitdrukken in de score. Een vrije trap van Cristiano Ronaldo zoefde in de 53ste minuut dwars door de weinig solide ogende muur van de Copa Libertadores-winnaar heen.

Cristiano Ronaldo toont zijn gehavende kuit na de charge van Pedro Geromel

Hoop

Grêmio, dat in 1983 de wereldbeker in de wacht sleepte, kon zich na die goal niet oprichten. Het hield wel hoop omdat Real ondanks kansen van Ronaldo, Karim Benzema en Luka Modric de score niet opvoerde. De hoop van de Brazilianen, die in 1995 de mindere waren van Ajax, bleek echter ijdel.

Real won de wereldbeker ook in 2014 en 2016: vorig jaar werd Kashima Antlers uit Japan na verlenging (4-2) verslagen en in 2014 won De Koninklijke van het Argentijnse San Lorenzo (2-0).

Real Madrid is de eerste club die het is gelukt het WK twee keer op rij te winnen.

Henk ten Cate tijdens het WK voor clubs

Henk ten Cate heeft met Al-Jazira het WK voor clubs als vierde afgesloten. De kampioen van gastland Verenigde Arabische Emiraten verloor de wedstrijd om de derde plaats met 4-1 van het Mexicaanse CF Pachuca.

De ploeg van Ten Cate had het Real Madrid in de halve finale nog flink lastig gemaakt, maar tegen Pachuca zat een stunt er geen moment in.

Al-Jazira maakte na een klein uur spelen nog wel gelijk, maar drie minuten later stond het alweer 2-1 voor Pachuca, dat daarna nog twee keer scoorde op weg naar het brons.

Ten Cate grijpt met Al-Jazira naast derde plek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl