​Arno Kamminga
NOS SportAangepast

Kamminga zesde in finale 100 meter schoolslag

Arno Kamminga is bij de EK kortebaan in Kopenhagen als zesde geëindigd in de finale van de 100 meter schoolslag. Met 57,03 kon hij zich niet in de strijd om de medailles mengen.

Kamminga, die op de 200 school al vierde was geworden, had zich met 56,60 als derde voor de finale geplaatst. Daarin was Adam Peaty het snelst. De Brit won voor het eerst goud op een EK kortebaan en dook met 55,94 bovendien 0,08 onder het Europees record van Kirill Prigoda uit de halve finales.

De Rus werd achter Fabio Scozzoli derde. Peaty won bij de EK langebaan al acht keer goud, veroverde vijf wereldtitels en won in Rio de Janeiro olympisch goud.

Goosen en Verlinden niet verder op vlinder, Stolk naar finale

Mathys Goosen en Joeri Verlinden bleven in de halve finales van de 50 vlinderslag steken. Goosen werd dertiende (22,94) en Verlinden (22,98) vijftiende.

Nyls Korstanje slaagde er niet in de finale van de 100 meter vrije slag te halen. In de series zwom hij nog de achtste tijd, maar in de halve finales werd hij met 47,34 slechts elfde.

Kyle Stolk had de vijftiende tijd in de series gezwommen, maar ging niet meer van start in de halve finales omdat hij zich wilde sparen voor de halve finales van de 100 meter wisselslag.

Die halve finales werden 25 minuten later gezwommen en de rust bleek de geboren Zuid-Afrikaan goed te hebben gedaan. Met 52,28 plaatste hij zich als derde voor de finale van zondag. Ook in de series had hij de derde tijd op de klokken gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl