Matias Vecino treurt

Udinese bezorgt Inter eerste nederlaag, Napoli neemt koppositie over

In de zeventiende speelronde van de Serie A heeft koploper Internazionale zijn eerste nederlaag geleden. Udinese boekte met 3-1 z'n vierde zege in zeven competitieduels met Inter in Milaan.

In de eerste helft opende Udinese de score: Kevin Lasagna trof van dichtbij doel na goed werk van Silvan Widmer. Amper een minuut later kwam Inter op 1-1 door een volley van Mauro Icardi uit een pass van Antonio Candreva.

Udinese hield daarna stand, mede dankzij keeper Albano Benjamin Bizzarri, en kwam na ruim een uur weer op voorsprong: na hands van Davide Santon trof Rodrigo De Paul doel vanaf de stip. Antonin Barak besliste bij een counter het duel door binnen te tikken uit een voorzet van de op links doorgebroken Jakub Jankto.

Napoli viert de 2-0

Napoli profiteerde optimaal en nam de leiding in de Serie A over van Internazionale door met 3-1 te winnen bij Torino. Begin deze maand stond het na een nederlaag tegen Juventus de koppositie af aan Inter.

Napoli nam in Turijn al voor rust ruim afstand. Kalidou Koulibaly kopte in de beginfase raak op aangeven van Allan en Piotr Zielinski schoot beheerst binnen na goed werk van Jorginho. De laatste gaf ook de assist bij de 3-0 van Marek Hamsik, die de bal langs de uitlopende doelman Salvatore Sirigu schoof.

Maradona

Hamsik vierde zijn 115ste doelpunt voor de club uit Napels. Hij kwam op gelijke hoogte met Diego Maradona, de topscorer aller tijden van de club die eerder deze maand in de Champions League van Feyenoord verloor (1-2).

In de tweede helft deed Andrea Belotti namens Torino iets terug: hij schoot raak via de vingers van doelman Pepe Reina.

94ste minuut

AS Roma boekte een gelukkige zege op Cagliari (1-0). Federico Fazio maakte in de 94ste minuut het enige doelpunt. Diego Perotti verzuimde in de 53ste minuut een strafschop te benutten voor AS Roma.

Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd voor Cagliari. Kevin Strootman mocht pas in de tachtigste minuut invallen bij AS Roma.