Rookontwikkeling op Tiengemeten, vanaf de vaste wal gezien
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Brandweer rukt uit voor vuurkorf op eiland Tiengemeten

De Zuid-Hollandse brandweer is vanmiddag met groot materieel uitgerukt nadat een boer op het vasteland rook had gezien op het eilandje Tiengemeten in het Haringvliet. Hij belde volgens RTV Rijnmond de brandweer. Drie grote brandweerauto's lieten zich met het pontje naar de overkant varen. Daar bleek een smeulende vuurkorf alles wat er geblust moest worden.

Hans Oosterhof, eigenaar van herberg Tiengemeten en één van de tien vaste bewoners van het eiland, is niet verbaasd over de inzet van de brandweer. "In 2011 is de helft van de tent hier afgebrand. Toen stond de boel binnen korte tijd in lichterlaaie. Dus ik denk dat ik wel begrijp dat ze elke melding serieus nemen", zegt hij.

Rookpluim

Oosterhof: "Ik heb de rookpluim zelf niet gezien. Het eerste wat er gebeurde, was dat de pontbaas ons belde: is er brand bij jullie? Nee, dus. Ik weet ook niet wat er nou precies gebeurd is. Er zijn hier een paar vakantiewoningen, misschien dat ze daar een vuurkorf hebben gebrand".

Op Tiengemeten zelf is geen brandweer. Het eiland van 7 bij 2 kilometer is beschermd natuurgebied onder beheer van Natuurmonumenten. In 2007 verliet de laatste boer het eiland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl