Jan Dekker (l) viert zijn zege op Jelle Klaasen
NOS SportAangepast

Klaasen onderuit tegen Dekker, Wattimena overleeft

Darter Jan Dekker heeft zich via landgenoot Jelle Klaasen geplaatst voor de tweede ronde van het PDC-WK in Londen, 3-2.

Klaasen, twee jaar geleden nog halvefinalist in Alexandra Palace, won met een gemiddelde van 107 punten per drie darts overtuigend de eerste set met 3-0. Dekker bleef ver achter met een gemiddelde van 81 punten, maar toen hij eenmaal zijn eerste leg won, was hij los.

De tweede set ging met 3-1 naar Dekker, die door zeer goed te finishen met dezelfde cijfers ook de derde set binnensleepte. De vierde leg van de vierde set bleek cruciaal.

Klaasen miste daarin zes pijlen om de set naar zich toe te trekken, waarna Dekker zijn eerste wedstrijdpijl benutte op dubbel zestien.

Jermaine Wattimena is blij met zijn zege op Joe Cullen

Wattimena door oog van de naald

Jermaine Wattimena plaatste zich ook voor de tweede ronde, maar daar zag het in de vierde leg van de beslissende vijfde set niet naar uit toen tegenstander Joe Cullen vier keer mocht aanleggen voor de winst.

De partij tussen de snel gooiende Wattimena en Cullen ging op en neer. De Gelderlander en de Engelsman wonnen de sets die ze begonnen en bewaarden het vuurwerk voor de laatste set.

Cullen had al een aantal mooie finishes achter zijn naam en ook Wattimena liet met een 141-finish al vroeg in het toernooi in vorm te zijn. Toch hield hij even zijn adem in toen de Engelsman even later vier pijlen kreeg om de wedstrijd te beslissen.

Cullen miste, maar Wattimena niet. De Engelsman kwam de mentale tik niet meer te boven en zag de Nederlander daarna drie legs op rij winnen.

Benito van de Pas

Van de Pas al naar huis

Het wereldkampioenschap zit er voor Benito van de Pas al na één ronde op. De Nederlander moest zaterdagmiddag het onderspit delven tegen Steve West: 1-3.

Van de Pas leek in de eerste set onder de indruk van de ambiance in Alexandra Palace. Met een gemiddelde van 84 werd hem in de eerste drie legs geen enkele mogelijkheid op een dubbel gegund.

In de tweede set kwam de 24-jarige Tilburger beter in de wedstrijd. Bij een 2-1 achterstand gooide hij 122 uit en kreeg in de vijfde leg via dubbel zestien kans op de setwinst. Die miste hij waarna West de set naar zich toe trok.

Van de Pas, die vorig jaar nog tot de achtste finales kwam, revancheerde zich in de derde set op prachtige wijze. In de vijfde en beslissende leg leek West de wedstrijd te beslissen, maar Van de Pas gooide op een cruciaal moment 124 uit.

Drie Nederlanders

In de vierde set vond Van de Pas zijn waterloo. West hield zijn constante niveau vast en pakte razendsnel drie legs. De Engelsman sloot de wedstrijd in stijl af door 141 uit te gooien.

Uitslagen WK darts 16 december

Alan Ljubic (Kro) Brendan Dolan (NIe) 1-2 *
BENITO VAN DE PAS (NED) Steve West (Eng) 1-3
Mervyn King (Eng) Zoran Lerchbacher (Oos) 2-3
Robert Thornton (Sch) Brendan Dolan (NIe) 3-1
Jeff Smith (Can) Luke Humphries (Eng) 2-0 *
Joe Cullen (Eng) JERMAINE WATTIMENA (NED) 2-3
JELLE KLAASSEN (NED) JAN DEKKER (NED) 1-3
Gary Anderson (Sch) Jeff Smith (Can) 3-0
* Voorronde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl