NOS VoetbalAangepast

Grêmio wil in WK-finale niet figureren tegen Real Madrid

'Real Madrid moet bewijzen dat ze de favoriet zijn'

Om de favoriet in de finale van het WK voor clubs aan te wijzen hoef je geen jarenlange opleiding tot voetbalcoach te hebben gevolgd. Het Braziliaanse Grêmio, de winnaar van de Copa Libertadores, neemt het vanavond om 18.00 uur op tegen de winnaar van de Champions League van de afgelopen twee jaar én de titelverdediger op het WK: Real Madrid.

Ook Grêmio-coach Renato Gaúcho is zich bewust van de underdogpositie van zijn ploeg. "We weten allemaal hoe sterk Real Madrid is. We kennen de kwaliteit van de spelers", zei hij op de persconferentie aan de vooravond van de eindstrijd.

'Maar we zijn geen figurant'

"Zij zijn de favoriet, maar Grêmio is niet hier om te figureren. Onze fans kunnen erop rekenen dat wij 90 minuten lang - of 120 minuten, of tijdens de penalty's - heel hard gaan werken en vechten. Wat Real Madrid wil, dat willen wij ook. Zij zullen moeten bewijzen dat ze de favoriet zijn. En wij zullen er alles aan doen om dit toernooi te winnen."

Zinedine Zidane weet dat het lastig kan worden tegen Grêmio

Datzelfde is Real-coach Zinedine Zidane van plan. De Fransman, die voor de gewonnen halve finale tegen Al-Jazira al zei dat er geen ​simpele wedstrijden bestaan, benadrukte dat zijn ploeg uiteraard de titel wil prolongeren. "Dat gaan we wel proberen. Onze tegenstander is wel het meest technische en fysieke team, de sterkste tot nu toe. Daar zullen we ons goed op voorbereiden."

Als Real erin slaagt te zegevieren, is het de eerste ploeg die de titel op het WK voor clubs weet te prolongeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl