Hans Wijers nog steeds 'invloedrijkste Nederlander'

Aangepast
Hollandse Hoogte

Hans Wijers is door de Volkskrant gekozen tot invloedrijkste Nederlander van 2017. Het is de vierde keer op rij dat hij boven aan de lijst van 200 mensen staat.

De 66-jarige Wijers, in de jaren 90 D66-minister in het eerste kabinet-Kok, was topman bij AkzoNobel en werkt momenteel bij onder meer olieconcern Shell en bierbrouwer Heineken. Volgend jaar gaat hij aan de slag als president-commissaris bij ING.

Wijers maakte zich het afgelopen jaar hard voor betere bescherming van Nederlandse multinationals tegen vijandige overnames. Op uitnodiging van de Tweede Kamer dacht hij mee over het idee van minister Kamp voor een wettelijke bedenktijd voor bedrijven.

In de lijst van de Volkskrant staat Paul Polman, bestuursvoorzitter van Unilever, op nummer twee. De nummer drie is Feike Sijbesma, baas van chemieconcern DSM.

Vrouwen

De hoogste vrouw op de lijst is Herna Verhagen van PostNL, op plaats tien. In totaal staan zestig vrouwen in de top-200. Dat is zeven meer dan vorig jaar.

Met 35 jaar is Zakaria Boufangacha de jongste op de lijst. Hij is coördinator arbeidsvoorwaarden bij de FNV en staat op plek 154.

STER Reclame