Restauranthouder op Schiphol: 'Ze vluchtten zelfs de vriezer in'

Aangepast
ANP

"Ik hoorde veel mensen rennen in paniek. Ik dacht, wat is hier aan de hand? Veel mensen kwamen rennend naar ons toe. Ik zei: kom maar gauw mee naar achter", vertelt de leidinggevende van restaurant Per Tutti op Schiphol na het incident van vanmiddag.

Rond 17.00 uur liep een man met een mes het kantoor van de marechaussee op Schiphol binnen, die hem daarop in zijn been schoten. De hal van het vliegveld werd ontruimd en er brak even paniek uit toen onduidelijk was wat er gebeurde.

"Er waren veel mensen aan het huilen", vervolgt de restauranthouder. "Die zijn meteen bij ons naar achter gevlucht. Naar de keuken, de koelcel en zelfs de vriezer in."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Medewerkster horecazaak: Mensen renden bij ons de vriezer in

Na enige tijd keerde de rust terug. "We zijn rustig weer een beetje opengegaan. Sommige mensen zijn nog wel een beetje gestrest. Nu gaan we alles weer opruimen, dat komt allemaal wel goed."

Schoten gehoord

Student Tim Sekrève was toevallig aan het filmen op Schiphol toen er praktisch voor zijn neus werd geschoten. "Ik was aan het filmen om de kerstsfeer op Schiphol voor vrienden vast te leggen. Ineens kwamen mensen van marechaussee hiernaartoe, die riepen dat we weg moesten. Toen hoorde ik vier of vijf schoten."

Sekrève vertelt dat hij meteen wegvluchtte. "Op dat moment handel je zonder na te denken, ik ben gaan rennen, snel naar de Burger King. Normaal ben ik niet van het filmen, maar nu dacht ik, ik film maar door."

Op zijn video, die veel gedeeld is op internet, zijn de schoten duidelijk te horen en de schrik zit er bij hem nog goed in. "Iedereen was aan het rennen, mensen lieten hun spullen achter, daarna ben ik naar buiten gegaan." De student wil nog wel een compliment maken aan de marechaussee. "Ze waren er echt heel snel, binnen 3 à 4 seconden."

De verwarde man werd gewond afgevoerd met een brancard en daarna kon de hal van Schiphol snel weer open.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schoten op Schiphol, dader op brancard afgevoerd