Disney neemt Fox over, The Simpsons voorspelden het in 1998 al

Aangepast
ANP
Geschreven door
Jade van Doornik
redacteur Online

Er kan weer een Simpsons prediction toegevoegd worden aan de vele lijstjes met uitgekomen scenes: de overname van Fox door Disney. Op Twitter circuleerde gisteren een screenshot, waaruit blijkt dat de twee bedrijven in The Simpsons-wereld van 1998 al gefuseerd waren. In de echte wereld gebeurde dat gisteren.

De voorspellende aflevering van de animatieserie van Fox heet When You Dish Upon A Star. Daarin is een gebouw te zien met een bord waarop in vertaling staat: 20th Century Fox, onderdeel van Walt Disney Co.

Darren Rovell
@darrenrovell
Disney announces it has reached a deal to acquire 21st Century Fox, as predicted by a Simpsons episode that first aired on November 8, 1998.
10 maanden geleden

Complotdenkers zijn dol op de voorspellende gebeurtenissen in The Simpsons. Het bekendste voorbeeld is wellicht die uit een aflevering uit 2000, waarin duidelijk wordt wat het zou betekenen als Trump de president van Amerika was. Vijftien jaar later stelde Trump zich in het echt kandidaat en werd hij gekozen.

En in een aflevering uit 2012 doet Europa Griekenland in de verkoop op eBay. Drie jaar daarna stond het land aan de rand van een faillissement.

Een aflevering uit 2012, een nieuwsshow meldt de 'verkoop van Griekenland' The Simpsons

Kleinere gebeurtenissen die uitgekomen zijn, gaan bijvoorbeeld over een paardenvleesschandaal (aflevering uit 1994, echte gebeurtenis in 2013) en twee illusionisten die door twee witte gestreepte tijgers worden aangevallen in een casino (aflevering uit 1993, echte gebeurtenis in 2003).

De illusionisten Siegfried en Roy overleefden de aanval The Simpsons

Niet zelden lijken 'voorspellingen' in The Simpsons er een beetje met de haren bijgesleept. Zoals in een aflevering uit 2000 waarin een plaatje te zien is met daarop de Twin Towers. Pas bij goed kijken zijn ook de cijfers 9 en 11 te distilleren. Op 11 september 2001 vindt de aanslag op de Twin Towers plaats.

Screenshot uit een aflevering uit 2000. De twee torens maken de 11. The Simpsons

Ook zijn er technologische voorspellingen, zoals het uitvinden van een autocorrector die woorden verkeerd corrigeert, een smart-horloge en telefoons met een video-verbinding. Het internet barst van lijstjes en video's met Simpsons predictions.

De serie The Simpsons bestaat al sinds 1987. Seizoen 31 staat inmiddels aangekondigd voor 2019.

STER Reclame