Stolk
NOS SportAangepast

Stolk zesde op 200 meter wisselslag, finaleplaats voor Kamminga

Kyle Stolk heeft in de finale van de 200 meter wisselslag bij de EK kortebaan geen rol van betekenis gespeeld. Na zijn vijfde plek donderdag op de 200 meter vrije slag, eindigde hij vrijdag als zesde in 1.54,74. Met die tijd verbeterde hij zich wel ten opzichte van zijn serie: daarin had hij 1.55,35 genoteerd.

Het goud ging voor de tweede keer naar de Duitser Philip Heintz, die ruim twee seconden sneller was dan Stolk. In 2013 won de 26-jarige Duitser al goud, waarna hij in 2015 zilver won achter Laszlo Cseh. De Hongaar kwam in Kopenhagen niet in actie op de 200 meter wisselslag.

Finaleplaats voor Kamminga

Arno Kamminga maakte net als de eerste twee dagen in Kopenhagen indruk. De 22-jarige Kamminga plaatste zich op de 100 meter schoolslag met de derde tijd (56,60) voor de finale, die zaterdagavond op het programma staat. Alleen de Rus Kirill Prigoda (56,02) en de Britse favoriet Adam Peaty (56,24) waren sneller.

Donderdag eindigde Kamminga op de 200 meter schoolslag net naast het podium, maar hij scherpte wel twee keer zijn nationaal record aan.

Puts: het loopt op dit moment niet

Het loopt niet bij wereldkampioen Puts

Op de 50 meter vrije slag viel het doek voor de Nederlandse wereldkampioen Jesse Puts al in de halve finales. Hij eindigde met 21,41 als veertiende.

Puts baalt. "Ik ben hierheen gekomen met de intentie om een medaille te halen. Gezien mijn wereldtitel van vorig jaar vond ik dat ik verplicht was om dat te doen. Maar op dit moment loopt het niet. Mijn start, mijn keerpunt, mijn aantik... het is het allemaal net niet."

Ook Nyls Korstanje plaatste zich met 21,35 niet voor de finale op de 50 meter vrije slag.

Koning van de kortebaan

De 17-jarige Kliment Kolesnikov is hard op weg om de koning van deze EK te worden. De Rus won al goud op de 200 meter rugslag en de 4x50 meter vrije slag en werd nu ook Europees kampioen op de 100 meter rugslag.

Met zijn tijd van 48,99 bleef hij ook maar 0,07 boven het wereldrecord van de Amerikaan Matthew Grevers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl