Politie-onderzoek op de plaats waar de vrouw werd doodgestoken ANP
NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Slachtoffers Maastricht waren man van 46 en vrouw van 56

De politie van Maastricht heeft een team van ongeveer 20 rechercheurs gezet op de zaak van de twee steekpartijen van gisteravond. Er is weliswaar een verdachte opgepakt, een man van 37, maar er is nog veel technisch en tactisch onderzoek nodig, zegt de politie.

Bij de steekpartijen vielen twee doden en raakten drie mensen gewond, onder wie de verdachte. Die is na behandeling in het ziekenhuis naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

De mensen die werden gedood zijn een man van 46, die op de Botsaartstraat werd doodgestoken, en een vrouw van 56, die bij de voordeur van haar huis in de Joseph Postmesstraat werd gedood. Onder de gewonden is haar dochter van 21, die nog in het ziekenhuis ligt. De andere gewonde, een man van 50, is inmiddels weer thuis.

Moskee

Na het steekincident in de Postmesstraat vluchtte de verdachte volgens de politie naar een moskee, waar hij rond 21.30 uur werd aangehouden. Na uitgebreid sporenonderzoek gaf de politie de moskee vandaag weer vrij voor bezoekers.

Over de relatie tussen de slachtoffers en de verdachte en over het motief voor de steekpartijen wil de politie nog niets zeggen, omdat het onderzoek nog loopt. Daarbij worden ook de verklaringen van getuigen meegenomen en alle geruchten die in de wijken Caberg en Malpertuis de ronde doen, zegt de politie.

STER reclame