Zwaarbewapende marechaussee bewaken Schiphol Plaza
NOS NieuwsAangepast

Man met mes op Schiphol neergeschoten, Schiphol Plaza korte tijd ontruimd

Op Schiphol heeft de marechaussee een man neergeschoten. Hij dreigde met een mes en zou een ruit hebben ingeslagen. De situatie is veilig, meldt de marechaussee.

De dader is een 29-jarige man uit Den Haag en een bekende van de marechaussee. Hij wordt in verband gebracht met eerdere geweldsincidenten op Schiphol.

De man liep rond 16.45 uur het bureau van de marechaussee binnen met het mes. Hierop is hij door de marechaussee in zijn bovenbeen geschoten en per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

In deze video zijn de schoten te horen en is te zien hoe de verdachte op een brancard wordt afgevoerd:

Schoten op Schiphol, dader op brancard afgevoerd

Hoe de man eraan toe is, is onduidelijk. Wel zegt de marechaussee dat hij geen terroristische motieven had. De Rijksrecherche doet momenteel onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland onderzoek naar het voorval.

Schiphol Plaza, het winkelgebied vóór de paspoortcontrole, werd direct ontruimd, zei een woordvoerder van Schiphol. Dat duurde zo'n 20 minuten. Alleen de plek waar het incident plaatsvond is nog steeds afgesloten.

Een medewerkster van een horecazaak bij de plek waar de man werd neergeschoten beschrijft de paniek die ontstond:

Medewerkster horecazaak: Mensen renden bij ons de vriezer in

Het incident heeft geen impact gehad op het vliegverkeer, zo laat de Schiphol-woordvoerder weten.

De NS laat weten dat er enige tijd geen treinen op Schiphol stopten uit veiligheidsoverwegingen, maar dat ze doorreden naar het volgende station. Inmiddels is er weer treinverkeer van en naar Schiphol.

Schiphol Plaza

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl