Bertens slaat Fed Cup over: komt gewoon echt niet uit

Aangepast

Kiki Bertens stelt zich niet beschikbaar voor de Fed Cup-ontmoeting van Nederland met de Verenigde Staten. Het zware reisprogramma in die periode ligt ten grondslag aan haar keuze. "Het komt gewoon echt niet uit."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bertens: het komt gewoon echt niet uit
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Oranje treft op 10 en 11 februari in Ashville, North Carolina, de Fed Cup-houder. Het duel in de eerste ronde van de Wereldgroep komt op een moment dat het tenniscircuit zich verplaatst van Australië naar Europa. Een tussenstop in de VS kan dan als zeer belastend worden ervaren.

Bertens: "Het komt gewoon echt niet uit in het schema. Ik zou Australië spelen. Dan een toernooi in Sint-Petersburg en daarna doorreizen naar de Verenigde Staten voor de Fed Cup. Daar ben je op zondag klaar, dan vlieg je maandag weg en kom je dinsdag aan in Doha. Daar móét je dinsdag spelen. Dat wordt hem niet."

Eerdere twijfel

De 26-jarige Bertens twijfelde al eerder over haar beschikbaarheid voor het team van captain Paul Haarhuis. Zo aarzelde ze in april van dit jaar in aanloop naar het play-offduel met Slowakije, maar uiteindelijk besloot ze toen toch te spelen. Nederland won toen mede dankzij twee gewonnen partijen van Bertens met 3-1 en behield daardoor zijn plek in de Wereldgroep.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Haarhuis begrijpt Bertens wel, maar vindt het ook jammer dat ze ontbreekt.
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het Fed Cup-team bestaat bij afwezigheid van Bertens uit Arantxa Rus, Demi Schuurs, Lesley Kerkhove en Richel Hogenkamp.

Davis Cup

Het Davis Cup-team speelt van 2 tot en met 4 februari in en tegen Frankrijk. Die selectie bestaat uit Robin Haase, Thiemo de Bakker, Tallon Griekspoor en Jean-Julien Rojer.

STER Reclame