Rotterdam en Den Haag balen: 'Honderden meters graffiti, dat is toch geen visitekaartje?!'

Graffiti op de A4 Google Streetview

Rotterdam en Den Haag ergeren zich aan de graffiti langs de snelwegen bij hun steden. Wethouders Eerdmans en Revis vragen daarom minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de geluidsschermen langs de invalswegen aan te pakken.

"Soms zie je honderden meters graffiti", stelt de Rotterdamse wethouder Eerdmans. "Ik vind het geen fraaie entree."

Zijn Haagse collega Revis zegt tegen Omroep West: "Je krijgt als stad maar één kans om een eerste indruk te maken. Het Prins Clausplein is een belangrijk visitekaartje van Den Haag en omgeving en moet een warm welkom uitstralen."

Nep-klimop

Rijkswaterstaat is de eigenaar en beheerder van de geluidsschermen langs de snelwegen. Eerder hadden de twee gemeenten al een gesprek met deze instantie, maar dat leverde geen concrete afspraak op. Daarom richten ze zich tot de minister.

De twee wethouders stellen voor om de geluidsschermen te bekleden met groen, nep-klimop, folie met een afbeelding van de stad of met street art. De ervaring leert dat dan minder snel eroverheen geklad wordt.

Rijkswaterstaat verwijdert graffiti alleen als deze kwetsend is. Verwijderen is duur en veroorzaakt oponthoud voor de automobilist: de weg moet worden afgezet zodat de poetsers veilig kunnen werken.

Het gaat om de geluidsschermen langs de A4, A13, A15, A16 en A20.

Dit is een artikel van

STER Reclame