Koninklijke onderscheiding voor Dafne Schippers

Aangepast
Dafne Schippers won bij de WK atletiek goud op de 200 meter EPA

Dafne Schippers is op het jaarlijkse atletiekgala koninklijk onderscheiden en mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Ze werd bovendien uitgeroepen tot atlete van 2017. De 25-jarige Utrechtse, die afgelopen zomer in Londen haar wereldtitel op de 200 meter met succes verdedigde en derde werd op de 100 meter, viel voor het zevende jaar op rij deze eer te beurt.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schippers geridderd: dit doet wel wat met me

In de verkiezing van Atlete van het Jaar hield ze middenafstandloopster Sifan Hassan (WK-brons op de 5.000 meter) en meerkampster Anouk Vetter (WK-brons in een Nederlands record) achter zich.

Vloon

Bij de mannen werd Menno Vloon gekozen tot Atleet van het Jaar. De polsstokhoogspringer sprong in juni het dertien jaar oude Nederlands record van Rens Blom uit de boeken door over 5,85 meter heen te wippen.

Hij bleef 400 meter-specialist Liemarvin Bonevacia (brons EK-indoor) en tienkamper Eelco Sintnicolaas (tweede in Götzis in een Nederlands record) in de verkiezing voor.

STER Reclame