Vincent Vermeij en Reuven Niemeijer

Heracles op de valreep langs Sparta

Heracles Almelo heeft op de valreep drie punten overgehouden aan het duel met Sparta Rotterdam. Vincent Vermeij zorgde enkele minuten voor tijd voor de beslissing: 3-2.

Brandley Kuwas was de man van de eerste helft. De Heraclied creëerde met vrije trappen, hoekschoppen, goede passes en acties alle Almelose kansen.

Als zijn medespelers daar zorgvuldiger mee waren omgesprongen, zou het duel al bij rust al beslist zijn geweest.

Dries Wuytens was de enige die een assist van Kuwas op waarde wist te schatten. De verdediger, die zich simpel losmaakte van jubilaris Michel Breuer (500ste competitieduel), kopte raak na een vrije trap.

Vincent Vermeij (twee keer) en Joey Pelupessy lieten goede mogelijkheden liggen en Roy Kortsmit of een andere Spartaan wilde ook nog wel eens in de baan van een schot staan.

Sparta, de minst productieve eredivisieploeg, kreeg twee behoorlijke kansen. Robert Mühren schoot echter beide keren recht op doelman Bram Castro af.

Dries Wuytens, maker van de 1-0
    Het stadion van Heracles Almelo
    Brandley Kuwas in duel met Kenneth Dougall
    Nick Proschwitz trefzeker namens Sparta

Sparta, dat voor rust veelal figureerde, kwam herboren uit de kleedkamer en maakte direct gelijk. Sherel Floranus haalde de achterlijn, kon ongehinderd voorzetten en Nick Proschwitz liep de bal simpel binnen.

De Rotterdammers hielden de druk erop en kregen via Craig Goodwin, invaller Loris Brogno, Mühren en Deroy Duarte flinke kansen op de 2-1. Bram Castro hield zijn ploeg met prima reddingen echter overeind.

Aan de andere kant gaf Reuven Niemeijer het goede voorbeeld door Heracles weer aan de leiding te brengen.

Proschwitz leek even later met zijn tweede goal van de avond voor de eindstand te zorgen, maar Vermeij gaf het treffen in het slot toch nog een wending.