Mollema over zaak-Froome: hij heeft iets uit te leggen

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mollema: Froome heeft iets uit te leggen

De positieve dopingtest van Chris Froome houdt de gemoederen bezig. Tijdens de Ronde van Spanje eerder dit jaar bleek de Brit een te hoge waarde van salbutamol - een middel tegen astma - in zijn urine te hebben.

Hoewel Froome zegt onschuldig te zijn, is de kwestie wederom een klap voor de wielersport. "Het is slecht nieuws natuurlijk. Dit geval heeft meer impact dan bij andere renners", reageert Bauke Mollema.

"Dit verwacht je niet van iemand die al zo lang meegaat. Iemand die honderden controles in zijn carrière heeft gehad. Dan is dit een hele gekke uitslag. Froome en Team Sky hebben iets uit te leggen."

Bauke Mollema in het spoor van Chris Froome ANP

De renner van Trek-Segafredo richt zich in 2018 volledig op de Tour de France. De Giro d'Italia laat Mollema links liggen.

Dit jaar knechtte hij in Frankrijk voor Alberto Contador, maar nu de Spanjaard is gestopt, zijn de ambities van Mollema groot.

"De Tour is mijn hoofddoel. Ik ga voor het klassement en mocht er een kansje komen om een etappe te winnen, dan ga ik daar ook voor. Er zit bij mij nog steeds verbetering in en die lijn wil ik doortrekken."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mollema: hoofddoel is klassement Tour de France

STER Reclame