NOS NieuwsAangepast

Friese woonbooteigenaren ingeschakeld bij zoektocht naar Remon Bruinsma

  • NOS - Martijn van der Zande
    De politie en veteranen zoeken vandaag in recreatiegebied De Kleine Wielen
  • NOS - Martijn van der Zande
    De politie zoekt vandaag in recreatiegebied De Kleine Wielen

In de zoektocht naar de vermiste Remon Bruinsma vraagt de politie woonbootbewoners in Leeuwarden om hulp. Ze krijgen het verzoek om onder hun woonark te kijken.

Ook zoeken agenten en vrijwilligers van de stichting Veteranen Search Team in een natuurgebied ten oosten van Leeuwarden. Het gebied ligt op de route naar het huis van Bruinsma in Zwaagwesteinde.

"Dit is een logische looproute. We hebben geen aanwijzingen dat hij hier was, maar willen daar zekerheid over hebben", zegt de politie.

Remon Bruinsma

De 18-jarige man verdween in de nacht van 30 november op 1 december na een avond stappen. Een zoektocht met duikers, speurhonden en helikopters leverde niets op. De politie doorzocht grachten in de binnenstad van Leeuwarden, omdat hij daar voor het laatst op camerabeelden is gezien.

"In de binnenstad is veel water. Het zou kunnen zijn dat hij erin is gevallen", zegt de politie.

Blond meisje gezocht

Op camerabeelden die in de nacht van de verdwijning zijn gemaakt, is Bruinsma op straat te zien, pratend met een blond meisje. Zij sprak kort met hem en daarna liep hij in de richting waar zij heen wees.

De politie wil haar graag spreken en overlegt met het Openbaar Ministerie of de beelden kunnen worden vrijgegeven.

Kort na de verdwijning werd de telefoon van de man teruggevonden bij een winkel in de buurt. De politie onderzoekt het mobieltje in de hoop waardevolle informatie te achterhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl