David Silva was met twee goals het middelpunt van de feestvreugde

Manchester City weer twee records rijker na zege

Manchester City heeft in de Premier League eenvoudig met 4-0 gewonnen bij Swansea City. De ploeg van trainer Pep Guardiola is daardoor weer twee records rijker.

City boekte zijn vijftiende zege op rij, een unicum in het Engelse profvoetbal. Met zestien zeges en een gelijkspel kent de ploeg ook de beste seizoensstart ooit op het hoogste niveau in Engeland. Dat record deelde City na zestien duels nog met Tottenham Hotspur (1961).

Nederlanders

Swansea begon Mike van der Hoorn in de basis, terwijl na rust Leroy Fer en Luciano Narsingh als invallers in het veld kwamen. Doelman Erwin Mulder zat op de bank.

De hekkensluiter kwam er niet aan te pas. David Silva scoorde voor en na rust van dichtbij en tussendoor verkeek doelman Lukasz Fabianski zich op een vrije trap van Kevin De Bruyne. Vlak voor tijd maakte Sergio Agüero met een knap schot na een mooie actie het kwartet vol.

Romelu Lukaku viert zijn treffer in de stromende regen

United wint, puntenverlies Liverpool en Arsenal

Manchester United bleef enigszins in het spoor van de koploper door met 1-0 te winnen van Bournemouth. De naaste belager van City heeft nog altijd elf punten achterstand.

Het spel van United, waar Daley Blind de wedstrijd op de bank doorbracht, was allesbehalve indrukwekkend. Bournemouth werd na een kwartier sterker, maar Romelu Lukaku vond het net door bij een kopduel Nathan Aké af te troeven. United hield in de stromende regen moeizaam stand en zag Anthony Martial ook nog eens een dot van een kans missen.

In de onderste regionen verrasten West Ham United en West Bromwich Albion door een punt te halen tegen respectievelijk Arsenal en Liverpool. Ondanks de nodige kansen eindigden beide duels in 0-0.