NOS SportAangepast

Noorwegen overklast Rusland en treft Oranje in halve finale

De Nederlandse handbaldames treffen Noorwegen in de halve finale op het WK in Duitsland. De Noorse handbalsters waren in hun kwartfinalewedstrijd met 34-17 te sterk voor Rusland.

Het duel tussen Noorwegen en Rusland betekende een confrontatie tussen de titelverdediger en de olympisch kampioen. Twee jaar geleden werd Noorwegen wereldkampioen na een 31-23 zege op Oranje.

Het overtuigende Noorwegen zette in de beginfase direct de toon. De ploeg kwam al snel met 8-2 voor en die ruime voorsprong werd nooit meer uit handen gegeven.

Na een ruststand van 15-8 gaf Noorwegen in de tweede helft nog meer gas tegen de kansloze Russinnen, waardoor de klinkende 34-17 zege een feit werd.

Nederland

Nederland plaatste zich eerder op de avond voor de halve finales van het WK. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen was in Magdeburg met 30-26 te sterk voor Tsjechië.

De halve finale tussen Oranje en Noorwegen is een herhaling van de finale van twee jaar geleden. Het duel wordt vrijdagavond om 20.30 uur in Hamburg gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl