In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Miljoenenclaim tegen oud-topman woningcorporatie Laurentius

Woningcorporatie Laurentius in Breda eist 2,4 miljoen euro van voormalig topman Walter V. De oud-directeur staat deze week terecht voor oplichting, corruptie en witwassen.

V. en een zakenpartner worden ervan verdacht dat ze de woningcorporatie voor miljoenen hebben benadeeld. Zo zouden de verdachten in Breda een project op één dag hebben aangekocht voor vier miljoen euro en dezelfde dag hebben verkocht voor anderhalf miljoen euro meer. Laurentius betaalde de hoogste prijs en het verschil zou in de zakken van de verdachten zijn beland, schrijft Omroep Brabant.

Volgens de woningbouwvereniging loopt de schade in de tientallen miljoenen euro's. Laurentius was een van de rijkste corporaties van Nederland, maar werd onder leiding van V. een van de meest berooide.

Tonnen in kruipruimte

V. had in zijn huis in Eindhoven duizenden euro's cash liggen. Bij zijn broer in Nuenen werd in de kruipruimte een koffer met 700.000 euro ontdekt. Het Openbaar Ministerie ziet dat als witwassen.

Er was ook nog een derde verdachte in deze zaak, maar die overleed twee jaar geleden. Donderdag komt het Openbaar Ministerie met de strafeisen. De uitspraak volgt in januari.

Advertentie via Ster.nl