Cocu houdt in Groningen rekening met 'verschillende scenario's'

Al te lang wilde PSV-coach Phillip Cocu dinsdagmiddag op trainingscentrum De Herdgang niet stil blijven staan bij de 3-0 nederlaag tegen Ajax in aanloop naar het duel met FC Groningen. "Dat is het voordeel van een snelle volgende wedstrijd."

Aan de manier waarop PSV zich in de Amsterdam Arena presenteerde, ergerde Cocu zich groen en geel. "Bij Ajax zag je gretigheid. Iedereen wilde de bal hebben. Doordat ze veel bewogen, creëerden ze altijd twee of drie afspeelmogelijkheden. Bij ons wilden twee, drie spelers de bal niet hebben. Dan maak je het de tegenstander wel heel gemakkelijk."

Nu is het zaak voor PSV om die zeperd tegen Ajax niet te lang door te laten werken. "Ik reken op herstel", zei Cocu daarover. "We hebben Ajax besproken en achter ons gelaten. De knop is om richting FC Groningen."

De hamstringblessure van Jürgen Locadia is een tegenvaller. Cocu heeft het voorlopige verlies van de aanvaller maar te accepteren. "Jürgen is voor ons een belangrijke schakel, maar het is vooral voor hem een bittere tegenvaller. Ook vorig seizoen lag hij er lang uit. Hij is heel sterk teruggekomen. We hebben een brede selectie en kunnen het opvangen."

Geen 'makkie'

Cocu weet dat Groningen-uit op voorhand geen 'makkie' is. "Ze willen spektakel bieden aan het eigen publiek en kunnen vrijuit voetballen."

STER reclame