NOS VoetbalAangepast

Schlemiel Van Polen: penalty zag er echt niet uit

Twee minuten voor tijd had Bram van Polen PEC Zwolle de winst kunnen bezorgen op AZ (1-1), maar hij schoot een penalty huizenhoog over. "Ik nam bewust risico door hoog te schieten. Ik zag het net terug: het ziet er echt niet uit."

Waarom nam hij zoveel risico? "Ik had beelden van hun doelman gezien, Marco Bizot, en hij ging best vroeg naar een hoek. Maar het duurde zo lang en daardoor ging ik twijfelen... Niet lekker bij 1-1 tegen AZ in de slotfase."

Ruzie Van den Brom en Higler

Bij AZ was er veel opwinding over het geven van de strafschop. Trainer John van den Brom vond dat scheidsrechter Dennis Higler de bal veel te makkelijk op de stip legde.

"Mooi dat Van Polen 'm dan mist. Voor dat punt hebben we toch gestreden", zegt Van den Brom. "Op een gegeven moment trok ik alle beslissingen van Higler in twijfel, niet alleen die penalty."

Van den Brom ruziet in catacomben met Higler

De twee maakten openlijk ruzie in de catacomben. "Gaat hij in een keer allemaal dingen roepen als jullie van de NOS erbij zijn. Dat moet hij niet doen."

Ook Van Polen had het idee dat de strafschop makkelijk gegeven was. "Vanuit mijn oogpunt wel, maar dat is altijd moeilijk oordelen. Zonde dat ik het kadootje niet heb opengemaakt, maar misschien is het wel gerechtigheid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl