Deze mensen willen nú weg van Schiphol

Aangepast

KLM heeft 25 intercontinentale en 105 Europese vluchten geannuleerd omdat vliegtuigen en personeel op buitenlandse luchthavens zijn gestrand. En dat betekent dus opnieuw lange rijen voor de balies van de luchtvaartmaatschappij. Deze mensen zijn gestrand en willen zo snel mogelijk weg van de luchthaven.

Nina uit het Noorse Trondheim NOS/Edwin van den Berg

Nina uit het Noorse Trondheim snapt dat KLM aan de weersomstandigheden niets kan veranderen, maar ze is wel boos over het totale gebrek aan informatie van de luchtvaartmaatschappij. "Ik had allang thuis moeten zijn", zegt ze. "Gisteravond om 20.15 uur zou ik vliegen. En bijna 24 uur later weet ik nog steeds niet waar ik aan toe ben."

Ze kon afgelopen nacht bij een vriendin in Amsterdam terecht, en ze heeft er steeds minder vertrouwen in dat ze vanavond in haar eigen bed zal slapen. "Het aanwezige personeel is vriendelijk maar zij weten het allemaal ook niet. En via de mail, de website en telefonisch is de KLM nog steeds onbereikbaar."

Gregory wil aan zijn vakantie op Aruba beginnen NOS/Edwin van den Berg

Gregory had de start van zijn vakantie anders voorgesteld. Vanochtend om 09.15 uur zou hij naar Aruba vliegen, maar die vlucht vertrok niet. Sindsdien staat hij in de rij voor een nieuw ticket. "Vandaag gaat niet meer lukken en de KLM vliegt op woensdagen niet naar Aruba. Ik kan dus op z'n vroegst op donderdag, maar misschien pas vrijdag weg."

De afgelopen uren zat er nauwelijks beweging in de rij. "De KLM komt wel zo nu en dan langs met wat eten en drinken", vertelt hij. "En gelukkig hoef ik niet op een veldbed. Ik slaap vanavond gewoon thuis, in Breda."

Jill en Killy willen terug naar Nebraska NOS/Edwin van den Berg

Jill en Killy zijn vanmorgen - na een vakantie in Zuid-Afrika - op Schiphol gestrand. Ze kunnen niet doorvliegen naar Nebraska. Ze staan al ruim drie uur in de rij en het duurt nog wel even of voor ze bij de transferdesk zijn. "We denken dat we pas morgen of overmorgen kunnen vertrekken", vertelt Jill. "Maar we gaan echt niet op de luchthaven slapen. Dan gaan we Amsterdam maar verkennen", zegt ze met een lach. "Het is niet anders. We willen in ieder geval zo snel mogelijk weg van Schiphol."

Verslaggever Lidwien Gevers zag hoe het er vandaag aan toe ging op de luchthaven:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Chaos op Schiphol, reizigers moeten geduld hebben