Leeuw bijt leeuwin dood in Burgers' Zoo Arnhem, bezoekers getuige

Aangepast
De drie leeuwinnen van Burgers' Zoo | Burgers' Zoo

In Burgers' Zoo in Arnhem heeft een leeuw een leeuwin doodgebeten. Het vrouwtje werd vanmiddag dood in het leeuwenverblijf gevonden.

Volgens een woordvoerder van de dierentuin zagen bezoekers dat de leeuw achter de leeuwin aanrende. Ze verdwenen in een inham, waar ze met elkaar vochten. "We weten niet precies wat er daarna is gebeurd. We hebben alleen heel veel gebrul gehoord en vervolgens zagen we de leeuwin dood liggen."

In het verblijf leefden ook nog twee andere leeuwinnen. De doodgebeten leeuwin was de laagste in rang.

Sommige bezoekers zagen dat de dieren aan het vechten waren. "Ze zijn geschrokken. Onze verzorgers zijn ook gelijk naar die mensen toegegaan."

Laagste in rang

Volgens de woordvoerder gebeurt het wel eens vaker dat de ene leeuw de ander doodbijt. "Leeuwen vechten soms en dat gaat er hard aan toe. Ze straffen elkaar flink."

Het is verzorgers nog niet gelukt om de dode leeuwin uit het verblijf te krijgen. Het mannetje moet daarvoor eerst naar een andere ruimte worden gelokt, maar daarin zijn de medewerkers van de dierentuin nog niet geslaagd.

Morgen wordt opnieuw geprobeerd het dode dier weg te halen. "Het liefste zou ik het nu doen, dat geef ik eerlijk toe. Maar we hebben ook de verantwoordelijkheid voor onze verzorgers. Het moet wel veilig zijn."

Expres

Volgens de woordvoerder is de mannetjesleeuw in Burgers' Zoo geboren en kwam het vrouwtje een paar jaar geleden vanuit een andere dierentuin. "Het duurt een aantal jaar voordat ze aan elkaar gewend zijn."

Of de leeuw het vrouwtje expres heeft doodgemaakt, is niet duidelijk. "Het kan ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn geweest." De dierentuin kan daar niet meer achter komen. Op de plek waar het dier werd doodgebeten, hangen geen camera's.

STER Reclame