Startbanen Schiphol sneeuwvrij, maar nog veel geannuleerde KLM-vluchten

Aangepast
ANP

De start- en landingsbanen van Schiphol zijn na het winterse weer van de afgelopen dagen weer nagenoeg sneeuwvrij, maar KLM-reizigers moeten desondanks rekening houden met geschrapte en vertraagde vluchten van en naar de luchthaven.

KLM heeft 25 intercontinentale en 105 Europese vluchten geannuleerd omdat vliegtuigen en personeel door de weersomstandigheden op buitenlandse luchthavens zijn gestrand. Ook veel andere vluchten zijn vertraagd, omdat vliegtuigen sneeuwvrij gemaakt moeten worden.

De luchtvaartmaatschappij laat weten er alles aan te doen de normale dienstregeling zo snel mogelijk te hervatten. Op sociale media uitten veel reizigers klachten vanwege de vertraging en de gebrekkige communicatie door KLM.

KLM laat weten dat het nog enige tijd gaat duren voordat alle vertraagde vliegtuigen en personeelsleden op Schiphol aankomen. De lange rijen op de luchthaven waar veel reizigers over klagen, worden veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden: passagiers die hun vlucht proberen om te boeken, staan in dezelfde rij als reizigers die vandaag vertrekken.