NOS VoetbalAangepast

Besiktas vreest rellen en neemt fans niet mee naar München

Besiktas neemt in het heenduel van de achtste finales van de Champions League geen supporters mee naar Bayern München. De kampioen van Turkije is bang dat het door eventuele ongeregeldheden door de fans wordt uitgesloten van Europees voetbal.

De aanhang van Besiktas ging in april van dit jaar in de fout tijdens de kwartfinales in de Europa League tegen Olympique Lyonnais. Voor aanvang van het uitduel betraden fans massaal het veld, nadat op de tribunes vuurwerk was afgestoken en er vechtpartijen waren uitgebroken. In het Franse stadion waren naar schatting 20.000 Turkse fans aanwezig.

Voorwaardelijk

De UEFA bestrafte beide clubs met een boete van 100.000 euro en een voorwaardelijke straf voor twee jaar. Als de supportersgroepen binnen die tijd weer in de fout gaan, worden Besiktas en Olympique Lyonnais uitgesloten voor duels in de Champions League en Europa League.

  • Reuters
    De ME moest in de kwartfinale van de Europa League ingrijpen op het veld
  • Reuters
    Het Franse publiek vluchtte massaal het veld op
  • Reuters
    Op de tribunes braken rellen uit tussen beide supportersgroepen
  • ANP
    In het Franse stadion waren naar schatting 20.000 Turkse fans aanwezig

"Wij adviseren onze reizende supporters om weg te blijven van de Allianz Arena om het risico op een toekomstige straf van de UEFA uit te sluiten", meldt Besiktas op de website. De confrontatie in de achtste finales van de Champions League wordt gespeeld op 20 februari.

Groepswinnaar

Vorige week ontbraken supporters van de Turkse club ook al bij de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen RB Leipzig. De ploeg van Ryan Babel en Jeremain Lens was al geplaatst voor de knock-outfase van het kampioenenbal en wilde het risico niet lopen dat er ongeregeldheden zouden uitbreken.

Besiktas plaatste zich als groepswinnaar voor de achtste finales van de Champions League. De Zwarte Adelaars bleven met veertien punten ongeslagen in een poule met FC Porto, RB Leipzig en AS Monaco. In de Turkse competitie staat de ploeg vierde op vijf punten van koploper Galatasaray.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl