De herdenking van vorig jaar op het Domplein
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Utrecht vindt verzetsheld voor dodenherdenking

Het Comité 4 mei-Herdenking in Utrecht heeft een verzetsheld gevonden om aanwezig te zijn bij de jaarlijkse dodenherdenking. Na een oproep meldde zich één vrouw.

Bij de herdenking staat al jaren een verzetsstrijder centraal, maar volgens het comité wordt het steeds moeilijker om iemand te vinden. "Ruim zeventig jaar na het einde van de oorlog is nog maar een beperkt aantal oud-verzetsstrijders in leven", zegt een woordvoerder van het comité tegen RTV Utrecht.

Toch wil het comité de traditie zo lang mogelijk voortzetten. "De ervaring leert dat de meeste verzetsstrijders bescheiden zijn over de belangrijke rol die zij hebben gespeeld bij de bevrijding van Nederland en de Domstad. Utrecht moet trots zijn op deze mensen, en zolang dat mogelijk is willen we dat juist zij een rol spelen bij de herdenking."

Dit jaar heeft zich na een oproep van het comité alsnog iemand gemeld. Het is een vrouw die koerierswerk heeft gedaan in de Tweede Wereldoorlog. Zij zal op 4 mei op het Domplein samen met de burgemeester een krans leggen.

Advertentie via Ster.nl