Paulo Bento bij zijn laatste werkgever Olympiakos Piraeus

Oud-bondscoach Bento aan de slag in Chinese competitie

Paulo Bento vervolgt zijn trainersloopbaan in de Chinese Super League. De 48-jarige Portugees wordt trainer van Chongqing Lifan, de nummer tien van het afgelopen seizoen.

Bento speelde zelf 36 interlands voor Portugal en was van 2010 tot 2014 bondscoach. van zijn land. Met Portugal was hij aanwezig op het EK van 2012 en het WK van 2014, maar na een 1-0 nederlaag thuis tegen Albanië in de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 werd hij vervangen door Fernando Santos. Die loodste Portugal vervolgens naar de Europese titel.

In maart werd Bento ontslagen als hoofdtrainer van Olympiakos Piraeus, hoewel die club op dat moment lijstaanvoerder was in Griekenland. Ook stond hij korte tijd aan het roer bij het Braziliaanse Cruzeiro.

Grote namen

Met Felix Magath, André Villas-Boas en Luiz Felipe Scolari vertrokken in de afgelopen periode juist een paar gerenommeerde buitenlandse coaches uit de Chinese voetbalcompetitie.

Toch blijven er nog genoeg grote namen over. Zo staan Fabio Cannavaro, Manuel Pellegrini, Fabio Capello, Roger Schmidt, Dragan Stojkovic en Uli Stielike ook komend seizoen onder contract in China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl