1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS SportAangepast

Handbalster Abbingh: het komt er nu beter uit dan ooit

Met dertig doelpunten is Lois Abbingh tot nu toe een belangrijke schakel voor de Nederlandse handbalsters tijdens het WK in Duitsland. Vanavond wacht Japan in de achtste finales en het is te hopen dat Abbingh haar vizier dan opnieuw op scherp heeft staan.

De 25-jarige speelster van het Franse Issy Paris Hand blaakt in ieder geval van het zelfvertrouwen. "Op dit moment valt voor mij alles goed. Het is niet dat ik niet wist dat ik dit kon, maar het komt er nu beter uit dan ooit."

Abbingh: het komt er nu beter uit dan ooit

In de eerste vijf WK-wedstrijden was Abbingh goed voor 48 schoten op doel, 30 doelpunten en dus een scoringspercentage van 63. Bovendien passeerde ze tijdens het duel met Zuid-Korea de 'magische' grens van vijfhonderd interlanddoelpunten.

"Het is altijd lekker voor een schutter als de ballen erin gaan", zegt Abbingh. "Het geeft ook altijd extra vertrouwen als je eerste bal er meteen ingaat. Dan ziet de wereld er toch anders uit dan wanneer hij op de paal gaat."

Abbingh krijgt dit toernooi van bondscoach Helle Thomsen veel meer speeltijd dan voorheen en daardoor groeit het zelfvertrouwen. "Het is voor iedere speelster een fijn gevoel als je weet dat je belangrijk bent. Ik leg mezelf geen extra druk op, maar het is lekker als je het gevoel hebt dat het team mijn doelpunten nodig heeft."

Toch is het vanavond in Maagdenburg oppassen tegen Japan, dat op het WK indruk heeft gemaakt met razendsnelle counters. "Als er iemand op doel schiet, moeten de anderen al terugrennen. Want als de bal niet in het doel ligt, is hij heel snel aan de andere kant. Het zal een wedstrijd worden waarin we echt heel erg moeten opletten en slim moeten spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl