Grote Clubactie

Een persoon die eind 2016 bij vechtsportvereniging Lu Gia Jen in Den Haag lot nummer 0617427 kocht van de Grote Clubactie had een ton rijker kunnen zijn. Maar de eigenaar van het winnende lot heeft zich nooit gemeld. En dus is de hoofdprijs nu vervallen. De winnaar had tot en met 8 december om de 100.000 euro te verzilveren.

"Het lot werd verkocht tijdens een internationaal judotoernooi en is contant betaald", zegt Marijke Soeter van de Grote Clubactie. "We vermoeden dat een buitenlandse bezoeker het lot heeft gekocht." Het komt volgens Soeter nog maar weinig voor dat loten contant gekocht worden. Meestal gaat het via een eenmalige afschrijving en winnaars krijgen de prijs dan automatisch.

De Grote Clubactie heeft al een paar keer de publiciteit opgezocht en ook de vechtsportvereniging heeft tevergeefs gezocht naar de winnaar.

En wat gebeurt er nu met het geld? De ton wordt volgend jaar verloot onder de verenigingen die meedoen aan de Grote Clubactie. En als de winnaar zich nu alsnog meldt, is het toch echt te laat. "De termijn is voorbij, nu houdt het echt op. Er zijn strikte regels waaraan we moeten voldoen", aldus Soeter.

STER reclame