Het veld van FC Oss op vrijdagavond, toen het duel met NEC ook werd afgelast
NOS VoetbalAangepast

Drie duels in Jupiler League afgelast vanwege sneeuw

De KNVB heeft de drie Jupiler League-wedstrijden van vanavond afgelast vanwege de winterse omstandigheden. Het gaat om FC Oss-NEC, Jong Ajax-FC Den Bosch en Jong AZ-SC Cambuur.

De wedstrijd tussen Oss en koploper NEC was al een inhaalwedstrijd. Het duel zou vrijdag worden gespeeld, maar kon toen ook niet doorgaan door de sneeuw. Op korte termijn wordt een nieuwe datum gezocht voor de drie wedstrijden.

De verwachting is dat het maandagmiddag langdurig gaat sneeuwen. Aangezien het winterweer van zondag zijn sporen heeft nagelaten op de velden, heeft de KNVB nu al besloten een streep te zetten door de wedstrijden.

Kritiek op late afgelasting

In de eredivisie staan dinsdagavond de duels NAC Breda-FC Twente en PEC Zwolle-AZ op het programma. De situatie rond die wedstrijden wordt per geval bekeken, meldt de KNVB, en daarover zal later meer duidelijkheid komen.

Zondag werden de wedstrijden FC Utrecht-Feyenoord en Sparta-Vitesse op het laatste moment afgeblazen. Vanwege het late tijdstip en de onduidelijkheid voor de supporters kwam er de nodige kritiek op de KNVB, ook over het wél doorgaan van Ajax-PSV.

De voetbalbond zegt zich te realiseren dat die situatie voor niemand plezierig was en heeft aangekondigd de situatie binnenkort met de supportersverenigingen en de clubs te zullen bespreken.

'Ongelooflijk dat niet alle duels werden afgelast'

Geen zaalvoetbal

De KNVB heeft vanwege de weersomstandigheden ook een streep gezet door het zaalvoetbalprogramma van maandagavond. In de achtste finales van het bekertoernooi stond onder meer het duel tussen Pro Futsal Club en landskampioen 't Knooppunt op het programma.

In de reservecompetitie gaat het duel tussen RKC Waalwijk en sc Heerenveen maandagavond niet door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl