NOS SchaatsenAangepast

Bloemen vermorzelt herinnering aan Kramers tijd

Bloemen breekt bordje met Kramers wereldrecord in stukken

Een paar uur na zijn fabelachtige race op de 5.000 meter heeft Ted-Jan Bloemen het wereldrecord van Sven Kramer opnieuw vermorzeld. Dit keer in de hal van de ijsbaan van Salt Lake City. Als eerbetoon aan de wereldrecordhouders hangen daar plexiglazen plaquettes waarop de tijden en de namen van de recordhouders staan.

Toen Bloemen zondagavond na zijn race het oude bordje met daarop de naam van Sven Kramer mocht vervangen door het voor hem gemaakte bordje, ging hij niet bepaald zachtzinnig te werk.

Gelet op de krachtige armbewegingen waarmee Bloemen de oude plaquette aan stukken brak, leek de Canadees duidelijk te willen maken dat er daadwerkelijk een nieuw tijdperk is aangebroken.

WB Salt Lake City: 5.000 meter (m)

Bloemen reed zondagavond het tien jaar oude record van Kramer uit de boeken. Met 6.01,86 was hij ruim anderhalve seconde sneller dan de Fries, die een trainingskamp verkoos boven de wereldbeker in Utah.

Vorige week was Kramer in Calgary nog sneller dan Bloemen, die twee jaar geleden al het wereldrecord op de 10.000 meter van Kramer had afgepakt. "Ik voelde me deze week beter, maar dat het zo snel zou gaan, had ik niet verwacht", reageerde de Canadees euforisch na zijn vijf kilometer in Salt Lake City.

Voor het eerst sinds 6 december 1997 heeft geen enkele Nederlandse schaatser een wereldrecord op een individuele afstand in handen.

Bloemen: ik ben gewoon heel goed op dit moment

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl