De gemoederen liepen af en toe hoog op tussen Manchester United en City
NOS VoetbalAangepast

'Mourinho met plastic fles geslagen in kleedkamer City'

Manchester United-trainer José Mourinho is weer eens het middelpunt van een rel. Na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg thuis tegen stadgenoot Manchester City liep de Portugese trainer de kleedkamer van de rivaal in om wat meer respect te vragen, waarna een woordenwisseling ontstond tussen hem en City-spelers dat ontaardde in een opstootje.

Volgens The Telegraph werd er met water en melk naar de Portugees gegooid en kreeg hij zelfs een klap op zijn hoofd met een plastic fles. Mikel Arteta, een van de assistent-trainers van City, zou een gescheurde wenkbrauw hebben opgelopen. De FA heeft een onderzoek ingesteld naar het incident.

Te harde muziek

Mourinho was woedend na de nederlaag. Hij vond dat zijn ploeg een penalty was onthouden en meende dat City veel geluk had gehad. Dat weerhield de uitploeg er niet van de winst uitbundig te vieren in de catacomben. Uit de kleedkamer van City zou harde muziek hebben geklonken.

En dus liep Mourinho de kleedkamer in om de spelers van City te vragen wat meer respect voor de tegenstander te tonen. Hij zou daarbij ruzie hebben gekregen met City-doelman Ederson en dat liep steeds verder uit de hand en er raakten meer mensen bij betrokken.

José Mourinho

Arteta zou met een bebloed gezicht naar buiten zijn gerend en naast Ederson zou ook Romelu Lukaku zich niet onbetuigd hebben gelaten.

Persconferentie

Op de persconferentie werd daarna met geen woord gesproken over het kleedkamerincident, maar Mourinho trok wel van leer tegen City. "Ze worden beschermd door geluk. De goden van het voetbal staan achter ze. Vorig seizoen werd ons ook al een honderd procent strafschop onthouden tegen hen."

Mourinho is boos: weer geen penalty, net als vorig jaar

City-manager Pep Guardiola reageerde ingetogen: "Vorig seizoen was het hetzelfde verhaal: toen wonnen we ook en was het ook de schuld van de scheidsrechter. We zijn een eerlijk team."

Door de overwinning heeft koploper Manchester City nu elf punten voorsprong op United en veertien op de nummer drie Chelsea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl