FC Groningen redt punt in besneeuwd Kerkrade

Roda JC heeft thuis na een voorsprong van 2-0 met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De Limburgers sloten het duel (op een eerst besneeuwd, maar na de rust weer groen veld) af met tien man.

Het veld wordt sneeuwvrij gemaakt in Kerkrade

Roda's overwicht leverde voor rust twee treffers van Simon Gustafson op. Hij trof doel uit de rebound na een gestopt schot van Dani Schahin en had na gepruts van Samir Memisevic succes met een lob.

Groningen liet voor rust weinig zien, maar door een intikker van Tom van Weert kwam de spanning terug.

Nadat Mario Engels in de tweede helft kansen voor Roda had gemist, maakte Van Weert vanaf de stip de 2-2 nadat hij gevloerd was door Adil Auassar, die met rood moest vertrekken.

Sneeuw

De wedstrijd leek door hevige sneeuwval geen doorgang te kunnen vinden, maar met vereende krachten werd het veld sneeuwvrij gemaakt. In de eerste helft werd het spel even stilgelegd om weer sneeuw te kunnen ruimen.