Abdenasser El Khayati

El Khayati goud waard voor ADO in Enschede

Door een late treffer van Abdenasser El Khayati heeft ADO Den Haag uit met 3-2 gewonnen van FC Twente. Het was voor El Khayati al de derde keer dit seizoen dat hij zijn ploeg de overwinning bezorgde.

Uit bij Willem II maakte hij vlak voor tijd de 1-2 en thuis tegen Sparta tekende hij voor de enige goal.

Veel goals voor rust

Danny Holla maakte na een mooie aanval de 1-0 tegen zijn oude club, waarna Twente een paar kansen op de 2-0 liet liggen. De rest van de eerste helft bleek uiteindelijk doelpuntrijk.

Uit de eerste Haagse aanval schoot El Khayati met wat geluk raak en even later werd het zelfs 1-2: Bjørn Johnsen punterde de bal na twintig minuten spelen elegant tegen het net. Holla maakte een kwartier later koppend zijn tweede voor de 2-2.

Kort na de rust werd het bijna 2-3, toen doelman Jorn Brondeel de bal tegen Johnsen aanschoot. Hij herstelde zijn fout maar net.

Het bleef een levendig duel, al bleven grote kansen uit. Tot de 90ste minuut, waarin El Khayati gepruts achterin bij de Tukkers beheerst afstrafte.